Osobiście pierwszy raz spotkałam się z tym cukrem i byłam zachwycona jego smakiem i aromatem.
Więc nie byłabym sobą jakbym nie wypróbowała sama ;)
A ,że wyszło nawet lepiej niż się spodziewałam, od razu postanowiłam podzielić się z Wami przepisem
*Cukier z bzem*
-1/2 szklanki drobnego cukru kryształu
- garść umytych i osuszonych kwiatów bzu lilaka (pamiętajcie,aby dobrze usunąć wszelkie gałązki,bo dają gorzkawy posmak)
W słoiczku mieszamy cukier z kwiatami bzu i odstawiamy do lodówki na ok.2-3 dni,codziennie potrząsając słoikiem.
I gotowe!
Cukier idealnie nadaje się zarówno do ciast jak i do wiosennej herbatki
koniecznie muszę wypróbować! :) kocham bez :)
OdpowiedzUsuńMmmm musi super smakować, trzeba sobie zrobić :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Piekne zdjecie <3
OdpowiedzUsuńestry-marty.blogspot.com
Musze sprobowac :)
OdpowiedzUsuńKoiecznie muszę to spróbować, uwielbiam takie rzeczy. Dzięki za inspirację, będzie idealny do mojego niedzielnego serniczka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :]
http://sophies-lifestyle-inspirations.blogspot.com/2015/05/lato-nadchodzi.html#comment-form
Bardzo fajny pomysł, pewnie pięknie pachnie :)
OdpowiedzUsuńNie słyszałam, ale zapowiada się ciekawie :)
OdpowiedzUsuńMój Blog - klik!
Ojej!! Wspaniałe rozwiązenie na zachowanie aromatu bzu na dłużej!!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, nie spotkałam się jeszcze z takim przepisem :-)
OdpowiedzUsuńna 100% wypróbuję :) nigdy nie wiedziałam, że da się tak zrobić ;)
OdpowiedzUsuńwww.xswiatxmoimixoczamix.blogspot.com
A ja właśnie jestem po zrobieniu tego (po przeczytaniu wcześniej Twojego pomysłu). Posłodziłam nim herbatkę i jest fajnie, hihi :D Pierwszy raz takie coś zrobiłam, i moi współdomownicy dziwnie na mnie patrzyli. Ale później stwierdzili że nawet to fajne :D Tym pomysłem skradłaś moje zainteresowanie! Zostaje tu na dłużej ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie KLIK ;)
Oryginalne ! :) Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego bloga :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
http://pocomiwiecejx3.blogspot.com/
Jaki fajny przepis. Koniecznie muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńMusze spróbować szkoda że już w tym roku mi się to nie uda. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń