Łączna liczba wyświetleń

Obserwuj mnie :)

środa, 20 maja 2015

Aromatyczny cukier z bzem

Ostatnio będąc u cioci,miałam przyjemność skosztować przepysznego sernika z cukrem z bzu.

Osobiście pierwszy raz spotkałam się z tym cukrem i byłam zachwycona jego smakiem i aromatem.
Więc nie byłabym sobą jakbym nie wypróbowała sama ;)
A ,że wyszło nawet lepiej niż się spodziewałam, od razu postanowiłam podzielić się z Wami przepisem

 *Cukier z bzem*


-1/2 szklanki drobnego cukru kryształu
- garść umytych i osuszonych kwiatów bzu lilaka (pamiętajcie,aby dobrze usunąć wszelkie gałązki,bo dają gorzkawy posmak)

W słoiczku mieszamy cukier z kwiatami bzu i odstawiamy do lodówki na ok.2-3 dni,codziennie potrząsając słoikiem.

I gotowe!

Cukier idealnie nadaje się zarówno do ciast jak i do wiosennej herbatki



14 komentarzy:

  1. koniecznie muszę wypróbować! :) kocham bez :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm musi super smakować, trzeba sobie zrobić :)))
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piekne zdjecie <3
    estry-marty.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Koiecznie muszę to spróbować, uwielbiam takie rzeczy. Dzięki za inspirację, będzie idealny do mojego niedzielnego serniczka :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :]
    http://sophies-lifestyle-inspirations.blogspot.com/2015/05/lato-nadchodzi.html#comment-form

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny pomysł, pewnie pięknie pachnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie słyszałam, ale zapowiada się ciekawie :)

    Mój Blog - klik!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ojej!! Wspaniałe rozwiązenie na zachowanie aromatu bzu na dłużej!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny pomysł, nie spotkałam się jeszcze z takim przepisem :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. na 100% wypróbuję :) nigdy nie wiedziałam, że da się tak zrobić ;)
    www.xswiatxmoimixoczamix.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja właśnie jestem po zrobieniu tego (po przeczytaniu wcześniej Twojego pomysłu). Posłodziłam nim herbatkę i jest fajnie, hihi :D Pierwszy raz takie coś zrobiłam, i moi współdomownicy dziwnie na mnie patrzyli. Ale później stwierdzili że nawet to fajne :D Tym pomysłem skradłaś moje zainteresowanie! Zostaje tu na dłużej ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie KLIK ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Oryginalne ! :) Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego bloga :)
    Pozdrawiam.

    http://pocomiwiecejx3.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaki fajny przepis. Koniecznie muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  13. Musze spróbować szkoda że już w tym roku mi się to nie uda. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Post był interesujący?Zostaw coś po sobie ;)